Apteekin palvelut

Annosjakelu

Jos käytössäsi on paljon säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä, voit hyödyntää apteekin annosjakelupalvelua. Annosjakelupalvelussa saat säännöllisesti käyttämäsi tabletit ja kapselit muovisiin kerta-annospusseihin pakattuina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun sisältyy apteekin tekemä lääkityksen tarkistus. Tarkistuksessa esille tulleista asioista neuvotellaan hoitavan lääkärin kanssa, joka päättää mahdollisista lääkitysmuutoksista. Annosjakelu vähentää lääkehävikkiä ja saattaa myös pienentää lääkemenoja. Lisätietoja palvelusta saat apteekin henkilökunnalta.

Lääkejätteiden vastaanotto

Lääkejäte on ongelmajätettä.  Lääkejätteiden oikea ja turvallinen hävittäminen tapahtuu palauttamalla ne apteekkiin. Kotitalouksien lääkejätteet otamme vastaan veloituksetta.

Lajittele lääkejäte kotona:
  1. Poista reseptilääkkeistä ohjeliput tietosuojan vuoksi.
  2. Poista lääkkeiden pahvipakkaukset, mutta älä pura tabletteja läpipainoliuskoista. Palauta lasi- tai muovipurkkiin pakatut irralliset tabletit ja kapselit purkkeineen. Myös nestemäiset lääkkeet, pulverit, salvat, voiteet ja suihkeet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan.
  3. Joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet (esim. Betadine ja Iodosorb) palautetaan erikseen läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.
  4. Elohopeakuumemittarit palautetaan erillään lääkejätteistä. Jos mittari on särkynyt, ole erityisen varovainen ja pakkaa karannut elohopea tiiviiseen purkkiin.
  5. Ruiskut ja neulat palautetaan erillään muista lääkkeistä hyvin pakattuna esimerkiksi kovaan, läpäisemättömään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  6. Vitamiinit, perusvoiteet, kosmeettiset tuotteet, hivenaine- ja luontaistuotevalmisteet sekä sidetarpeet eivät ole lääkejätettä. Niitä ei palauteta apteekkiin. Apteekki ei ota myöskään vastaan muita jätteitä (kemikaaleja, sähkölaitteita, paristoja yms. ) Lisää ohjeita muiden jätteiden lajittelusta saat oman alueesi jätehuollosta.